Google Play'e yeni bölüm!

Google, Google Play'e eklediği yeni bölümle geliştirme aşamasındaki uygulamaları denemeyi iyice kolaylaştırdı!

Google Play'e yeni bölüm!

Android, uygulamalarını erkenden kullanıma sunup denemek isteyen geliştiriciler için oldukça elverişli bir platform. Ancak bu uygulamaları bulmak, her zaman çok basit olmayabiliyor. Google Play'e yeni eklenen bölüm, artık bu tür uygulamaları ön plana çıkaracak ve beta programına katılmayı kolaylaştıracak.

Henüz her telefonda etkin olmayan yeni işlev için hazırlanan resmi yardım sayfası, işlevin kullanıma sunulmaya başlandığını gösteriyor. Geliştirme aşamasında olan uygulamaları bulup deneyebileceğiniz yeni "Early Access" bölümü, oyun ve uygulamalar olarak ikiye ayrılıyor. Bu bölümdeki uygulamaların kararlı olmayabileceğine dair uyarıyı kabul ettikten sonra, Yükle düğmesine basmanız yeterli oluyor. Listede birkaç ücretli uygulamaya da rastlıyorsunuz; ücret ödemeniz halinde final sürüm yayınlandığında, bu sürüme de sahip oluyorsunuz.

Google Play'e yeni bölüm!

Bir başka yenilik, Play Store'un Uygulamalarım ve Oyunlar bölümündeki yeni Beta sekmesi. Bu sekmede hangi beta programlarına katıldığınızı görebiliyor ve canınızı sıkan uygulamaları kaldırabiliyorsunuz. Google uygulaması veya Haritalar gibi sistem uygulamalarını kaldırmak yerine, kararlı sürüme geri dönebiliyorsunuz.

Beta programına katılmak şimdiye kadar zahmetli bir işti; örneğin bu iş için bir Google+ topluluğuna katılmanız ve beklemeniz gerekebiliyordu. Bu yenilikle birlikte geliştirme aşamasındaki uygulamaları denemek çok daha kolay bir hale gelecek gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları