"Google polise bilgi sızdırdı" iddiası

Google'ın, aranan bir kişinin bulunması için polise bilgi sızdırdığı iddia edildi.

Google bilgi sızdırdı

Google'ın ve diğer büyük sitelerin kullanıcı bilgilerini elinde bulundurması konusunda yapılan tartışmalar hız kesmeden devam ederken, Hindistan'da yaşanan bir olay gözlerin tekrar arama motoru devine çevrilmesine yol açtı. Hindistan polisinin, dün yakalanan Rahul Krishnakumar Vaid isimli IT çalışanının tutuklanması için Google'dan bilgi aldığı iddia ediliyor.

Rahul Krishnakumar Vaid'in suçu, Orkut üzerinde Hindistan'ın önemli bir politikacısı hakkında kötü sözler sarfetmek... Vaid'in başını derde sokan ise, Orkut üzerinde açılan "I hate Sonia Gandhi" (Sonia Gandhi'den nefret ediyorum) grubu.

Vaid, yapılan sorgunun ardından serbest bırakılmış olsa da, Google'ın IP adresini polise vererek olayda rol alması internet kullanıcılarının tepkisini çekmek için yeterli oldu. Google tarafından yapılan açıklamada ise, hükümetten gelen bir talep olduğunda buna karşı çıkmalarının, özellikle Çin ve Hindistan gibi büyüyen pazarlarda mümkün olmadığı yönünde.

Bir de küçük not: Bu olayın hemen ardından, Orkut üzerindeki "I hate Sonia Gandhi" grubunun kapatıldığı açıklandı. Neden ise, grubun Orkut tarafından belirlenen grup standartlarına uygun olmaması...

Okuyucu Yorumları