Google Project Loon'a dev destek!

Google'ın balonlarla internet dağıtma projesi, çok önemli bir kuruluştan, önemli bir destek buldu!

Google'ın balonlarına destek!

Fransa'nın uzay ajansı Centre National d'Etudes Spatiales (CNES) Google'a, internet balonları projesi olan Project Loon'un ilerlemesi için destek verecek.

CNES'in de belirttiği gibi, Fransa 1960'lardan beri balonlarla uğraşmaktaydı. Şu anda ise CNES'in balonlar üzerinde çalışan 60 görevlisi bulunmakta ve bu program, ABD'nin ardından dünyanın en büyük ikinci programı olarak dikkat çekiyor.

CNES, devam etmekte olan balon uçuş analizlerine ve yeni nesil balonların üretilmesine destek olacak. Ayrıca CNES'in 2011'deki Concordiasi projesine benzeyen ancak daha geniş bir stratosfer alanını kaplayacak olan Stateole tipi uzun süreli balon uçuşlarında Google'dan yardım alacak.

Project Loon nedir; neyi amaçlıyor? Tıklayın...

Tabii ki Fransa'nın Loon benzeri deneylerde tecrübesi bulunduğunu da belirtmek gerekiyor. Daha önce Concordiası projesi üzerinde çalışılmıştı ve bu proje, Antarktika üzerinde 2008 ve 2011 yılları arasında düzenlenen ve çok uzun uçuş sürelerini hedefleyen bir balon projesi idi.

Her ne kadar Google ve CNES'in yeni balon tasarımları üzerinde beraber çalışacakları ve test uçuşlarının ortak bir şekilde planlanacağı söylense de, bu çalışmaların kesin bir hedefi bulunmuyor. İki tarafın da söylediğine göre bu ortak çalışmanın tek amacı, bu alandaki çalışmaların hızını arttırmak. Ayrıca iki organizasyon da uzak veya zor ulaşılan bölgelere balonlar yardımı ile internet götürülebileceği konusunda hemfikirler...

Okuyucu Yorumları