Google, rakipleri de "güvenli alana" taşıyor!

Google yeni bir açılımla birlikte, birçok önemli hizmeti "güvenli alana" taşıyor!

Google'dan önemli yenilik!

Teknoloji devi Google, iş yerlerinden internete bağlanan kullanıcıların Google hesabıyla uygulamalarda güvenli bir biçimde oturum açması için ekstra bir destek sunacağını açıkladı. Bu yeni özellikle birlikte artık Microsoft'un Office 365 yazılımları ve Facebook at Work, Box, Slack gibi programlara Google hesabı üzerinden bağlanmak artık daha güvenli olacak.

Google for Work platformundan yararlanan iş yerleri söz konusu uygulamalara bağlanırken güvenli bir oturum açmaları için firmanın özel güvenlik özelliklerinden yararlanacak. Söz konusu hizmet üzerinden kullanıcıların, Google hesaplarıyla çok sayıda uygulamada oturum açması mümkün olabilecek. Bu uygulamalar için tek bir oturum açıldığı için de güvenlik düzeyi artacak ve veri sızdırma ya da yetkilendirilmeyen erişimler gibi riskler de en aza indirilecek.

Google'ın iş yerlerine özel bu platformuna Office 365, Facebook at Work, Slack gibi önemli hizmetlerin de eklenmesiyle firma aslında kendi uygulamalarına rakip olabilecek bu uygulamaları da böylece iş yerleri açısından özel olarak desteklemiş olacak.

Okuyucu Yorumları