Google: Rengine göre resim arama...

Google her geçen gün yeni bir yetenek daha kazanıyor: İşte arama devinin son marifeti...

Google'dan renkli arama!

Google, resim arama motoruna gelişmiş arama seçeneklerinden seçilemeyen yeni bir parametre ekledi. Bu parametre ile resim aramalarını bir veya iki rengin baskın geldiği resimlere göre sınırlandırabiliyorsunuz. Mesela kırmızının veya kırmızı-beyaz renklerin ağırlıkta olduğu resimler bulunabiliyor.

Bu filtreden yararlanmak için "imgcolor=" parametresi doğrudan linke eklenmeli ve "eşittir" işaretinin yanına İngilizce olarak bir renk ismi girilmeli. Mesela kırmızı renk için linke "imgcolor=red" ibaresi eklenmeli. İkinci bir renk ise ilk parametreye boşluk bırakmadan "%2C" karakterlerinin eklemesiyle belirlenebiliyor.

Uygulamada ise "Türkiye" anahtar kelimesi için kırmızı-beyaz renklerin ağırlıkta olduğu bir resim araması şu şekilde gözüküyor: http://images.google.com/images?imgcolor=red%2Cwhite&hl=tr&q=T%C3%BCrkiye. Kırmızı resimlere dair bir arama ise şu şekilde olurdu: http://images.google.com/images?imgcolor=red&hl=tr&q=T%C3%BCrkiye. İki arama da temelde Türkiye bayrağının bulunduğu resimler ortaya çıkarıyor.

Okuyucu Yorumları