Google Resimler'den Alışveriş Yapmak Mümkün Olacak

Google Resimler, yakın gelecekte internetten resim aramanın çok daha fazlasını bizlere sunabilir!

Google Resimler'e yeni görev

Google, kullanıcıların Google Resimler'deki arama sonuçları üzerinden ürün satın alabilmelerini sağlayacak yeni bir özelliği geliştiriyor.

Google Reklamlar Blog'u üzerinde "Alışveriş reklamları" olarak anılan özellik ile öne çıkarılan sponsor gönderileri Google'ın resim arama sonuçlarının arasına yerleştirilecek ve satıcılar, mevcut birçok ürünlerini Google Resimler üzerindeki bir arama sonucu olarak öne çıkarabilecek. Google, özelliğin şu sıralar sadece seçilmiş bazı satıcılar ile internet trafiğinin oldukça küçük bir kısmında test edilmekte olduğunu ve bu reklamların "ev ofisi fikirleri", "duş perdesi tasarımları" ve "soyut sanat" gibi arama girdilerinde ortaya çıktığını belirtiyor.

Test sürecinin iyi sonuçlar vermesi duurmunda yakın zamanda Google Resimler üzerinde sponsorlu bir görselin üzerine gelerek ürün fiyatını resmin sağ alt köşesinde görebilecek ve resme tıklayarak ürün detaylarını gözden geçirebileceksiniz. Bu özellik, Instagram'ın Alışveriş Etiketleri özelliğine benziyor ve çevrimiçi alışverişi hiç olmadığı kadar hızlı bir hale getirmeyi amaçlıyor.

Kullanıcıların ise sosyal medya içeriklerinin ardından şimdi de arama sonuçları arasında alışverişe yönelik reklamlarına rastlayacak olmaları durumunu nasıl karşılayacakları ise zamanla ortaya çıkacak.

Okuyucu Yorumları