Google sahte indir tuşları için önlem alıyor

Google, internette rastladığımız, gerçeğinin hangisi olduğunu çözemediğimiz düğmelere savaş açtı!

Sahte "indir" düğmelerine son

Google, son zamanlarda sayıları giderek artan, ziyaretçileri aldatmaya yönelik reklamlar gösteren web sitelerine karşı etkili bir önlem almaya hazırlandığını duyurdu. Teknoloji devi bu doğrultuda hazırladığı plan çerçevesinde, kullanıcılar web üzerinde bu tarz yerlere tıkladıklarında "devamında aldatıcı site var" şeklinde bir uyarı mesajı gösterecek.

Firma, güncellediği sosyal tasarım politikası üzerinden bu tarz reklamları ve onlara tıklanma oranını belirgin bir biçimde azaltmayı hedefliyor. Google, bu anlamda "aldatıcı" bulduğu olası reklam türlerini ise şöyle özetliyor:

Tıpkı sizin kendi cihazınıza ya da tarayacınıza ya da web sitenin kendisine ait güvenilir bir öğe gibi hareket ediyor, ya da öyle görünüyor ve hissettiriyorsa...

Sizi, bir şifre paylaşmak ya da teknik desteği aramak gibi; yalnızca güvenilir bir öğe üzerinden yapacağınız bir şeyi yapmak için kandırmaya çalışıyorsa...

Kullanıcılar bu gibi yanlış yönlendirici reklamlara tıkladıklarında kolaylıkla virüs ya da kötü amaçlı yazılım içeren programları bilgisayarlarına indirmeye doğru ilk adımı atmış oluyor. Bazı durumlarda da kullanıcıların karşısına çıkan anketler de yine benzer bir indirme işlemini tetikleyebiliyor.

Okuyucu Yorumları