Google sahtekarı yakayı çabuk ele verdi

İnternete dolaşan ve Chrome OS'a ait olduğu iddia edilen bu acemi ekran görüntüleri herkesi kandırdı

Google sahtekarı!

Sadece 2 gün önce duyurulmasına rağmen, dün bazı yabancı basın organlarında, Google'ın yeni işletim sistemi Chrome OS'a ait olduğu iddia edilen bazı ekran görüntüleri yayınlanmıştı. Aslında bu görüntülerin sahte olduğunu anlamak için uzman olmaya gerek yok; en basitinden, görüntülerde kullanılan Google logosunun renkleri bile orijinal logo ile aynı değildi. Ayrıca bu görüntülerin resmi açıklamadan sadece 1 gün sonra ortaya çıkması bile yeterince şüphe uyandırıcı bir durumdu.

Ve her zaman olduğu gibi, yalancının mumu yine yatsıya kadar yandı. Acemice hazırlanmış bu görüntüleri internete sızdıran sahtekar, web sitelerine yolladığı ve kendi blog'unda da yayınladığı mesajla her şeyi itiraf etti. Mesaj kısaca şöyle diyor: "Eğer görüntülere inandıysanız özür dilerim. Kabul ediyorum, kötü bir denemeydi ve hepiniz akıllı insanlarsınız. İşlerin bu noktaya geleceğini ben bile tahmin etmemiştim. Ama emin olun, Google'ın logosunu biliyorum. Bunu yapmaktaki tek amacım, insanların vereceği tepkiyi görmekti. Zaten bu işi 12 saatten fazla sürdürmek niyetinde de değildim."

Bu tip sahte görüntülerle önümüzdeki günlerde daha fazla karşılaşacağımıza şüphe yok. Umarız bir sonraki denemede daha profesyonel işlerle karşılaşırız ve en azından biraz olsun heyecanlanırız...

Sahte Chrome OS görüntülerine galerimizden ulaşabilirsiniz...

Okuyucu Yorumları