Google servisi bu sefer yardım ediyor!

Hep sorunları ile gündeme gelen Street View bu sefer polise yardım ediyor. Nasıl mı? Detaylar burada

Street View yakalatıyor!

Google Street ile ilgili sorunları sizlerle aralıksız paylaşıyoruz. Geçen hafta Japonya'da Street View için çekilen fotoğrafların evlerin içini gösterdiği için yeniden çekileceğini bildirmiştik.

Kullanıcıların Street View üzerinden gitmek istedikleri yerleri, daha oraya gitmeden görmelerine imkân sağlayan uygulamayla ilgili sürekli bir sorun ortaya çıkıyordu. Fakat bu sefer Street View Hollanda'da iki hırsızın yakalanmasına yardımcı oldu. Nasıl mı?

Geçen Eylül ayında Groningenli 14 yaşındaki bir genç, bisikletini bıraktığı yerde kendinden büyük iki kişinin beklediğini görüyor. Bisikletini alıyor ve kontrol ettiğinde bir miktar parasının ve cep telefonunun bıraktığı yerde olmadığının farkına varıyor. Olay yerinden uzaklaşan iki kişiyi bir daha bulamıyor. Fakat Mart ayında fark ediyor ki soygun olmadan bir süre önce Street View aracı ile sokağın görüntüleri alınıyordu.

Durumu polise bildiren genç, çekilen fotoğrafların polis ile paylaşılması için Google'a başvurdu. Fotoğraflar polisin eline geçtiğinde ise 24 yaşındaki iki kardeşi teşhis etti. Kardeşler gözaltına alındı. Fakat kardeşler suçu kabul etmedi. Kardeşlerden biri serbest bırakılırken diğeri daha önce işlediği bir suçtan ötürü gözetim altında tutuluyor.

Google daha önce Avrupa'da çektiği fotoğraflardaki görüntülerin gerekli yerlerini flu yapacağını kabul etmişti.

Okuyucu Yorumları