Google Shopper uygulaması kapanıyor

Google'da kıyıma tam gaz devam: İnternet devi, kapattığı servislerine bir yenisini daha ekledi...

Google kapatmaya doymuyor!

Google, arzu ettiği başarıyı yakalamayan iOS ve Android uygulamasını kapatacağını açıkladı. iOS ve Android cihazlardan alışveriş yapanlar için fiyat karşılaştırmaları sunan Google Shopper'ın kapanma tarihi olaraksa 30 Ağustos açıklandı.

Mobil alışveriş sırasında fiyat karşılaştırmaları sunan servisin kapatılması biraz garipsendi çünkü mobil alışveriş alışkanlığının arttığı sırada Google'ın bu alandaki bir hizmetini kapatması mantıklı görünmüyordu. Ancak Google'ın bu kararı almasının sebebi, mobil alışveriş konusunda daha fazla odaklanmak istediği Google Shopping hizmeti. Google ayrıca arama motorundaki yeni güncellemeler sayesinde de alışveriş işlemini doğrudan arama motoru üzerinden yönlendirilecek şekilde düzenlemeyi planlıyor.

Google Shopper 2010 yılında yayınlanmıştı ve akıllı telefonların bir mağazada, bir ürünün kutusunu veya etiketini okutması sayesinde, bölgede aynı ürünü daha ucuza satan mağazaların olup olmadığını araştırmasına imkan tanıyordu.

Ancak zaman içinde bu servis çok eskidi. Google yatırımını Google Shopping üzerine yaptı. Google Shopping ile ürünlerin 360 derecelik görselleri de dahil olmak üzere pek çok detay bulunuyor ve online-mobil alışverişi son derece basit hale dönüştürüyor.

Okuyucu Yorumları