Google şimdi de "akıllı eldiven"in peşinde

Google, artırılmış gerçeklik gözlüklerinden sonra şimdi de gözünü bu "eldivenlere" dikti!

Google'ın "eldiven" planı!

Google artırılmış gerçeklik projesi "Project Glass"ı geliştirmekte oldukça kararlı görünüyor. Daha önce de bildirdiğimiz gibi "Project Glass", bilgileri gerçek nesneler üzerinde görmemizi sağlayan bir gözlüktü.

Mountain View'ın son zamanlarda değişik artırılmış gerçeklik cihazları için patent başvuruları yaptığını duymuştuk. Bazı endüstri gözlemcilerinin bilimkurgu filmlerinden yola çıkarak bazı cihazlar için patent başvurusunda bulunduğu biliniyor. Şimdi ise Google, Tom Cruise'un rol aldığı Azınlık Raporu filminde kullanılan "akıllı eldiven" için patent başvurusunu resmen yapmış bulunuyor.

Patent başvurusundan toplanan bilgilere bakılırsa bu "akıllı eldiven"de sensör, kamera, işlemci, bellek ve ağ yetenekleri mevcut olacak. Evet aslında bu projeler fütüristik gibi gözükse de, Google'ın da eşit fütüristiklikte olan projesi "Project Glass" için pazarlama girişimlerinde bulunduğunu unutmamalıyız.

Google'ın "akıllı eldiven" ile tam olarak ne planladığı, patentten tam olarak anlaşılmıyor. Şirketin bu eldivenlerle bir tür sanal ekranı denetlemeye izin vermesi, bu sayede çeşitli menü ve işlevler arasında dolaşmamızı sağlaması mümkün. Akıllı eldivenlerin klavye ve fare kullanmadan oda içerisinde bilgisayarınızı veya medya cihazınızı denetlemekte kullanılması da olası.

Okuyucu Yorumları