Google: Sıra onlara mı geldi?

Wave öldü... Peki sırada hangi Google servisleri var? İşte ölmesi muhtemel Google hizmetleri...

Google: Sıra onlara mı geldi?

Google'ın her alandaki çalışmaları takdir görse de bazıları başarılı olamıyor. Örneğin Google Wave başarısız projelerden birisi. Google'ın umduğu gibi bir çalışma aracı olamadı, kullanıcılar bu aracı bir türlü sevemedi.

Ancak Google deneysel projelerinden deneyim kazanıyor ve yeni projelerle durmadan yoluna devam ediyor. Başarılı olması beklenmeyen Android gibi projeler inanılmaz popüler olabiliyor.

Google Docs ve Gmail başta olmak üzere başarılı online proejeler şüphesiz gelişerek devam edecek. Peki Google Wave'in kaderini paylaşıp sona ermesi muhtemel projeler neler?

İşte ölmesi muhtemel projeler

İşte ölmesi muhtemel projeler
Google Buzz da başarısız oldu

Google Buzz

Google'ın Twitter benzeri sosyal ağ denemesi Google Buzz, Gmail içerisinde çalışıyor.

Çıktığı günlerde bağlantı listelerini sergilemesi gibi bazı gizlilik skandalları yüzünden darbe alan Buzz, Facebook ve Twitter gibi popüler sosyal ağlar arasında kendisine bir yer bulamadı.

Kullanıcılar Buzz'ı umursamıyor, kullanmıyor ve bu proje büyük olasılıkla sona erecek.

Google Me

"Facebook katili" sözü bile bu projenin başarısız olmasını garantiliyor. Google'ın sosyal ağının mevcut popüler sosyal ağlara kafa tutması değil, popüler olması gerekiyor ama bu çok zor görünüyor. Kullanıcı alışkanlıkları söz konusu ve yeni bir sosyal ağı popüler kılmak, ikinci bir Facebook dalgası yaratmak çok zor.

Dediğinin tam tersi

Dediğinin tam tersi
Google Fast Flip'in amacı ve tasarımı birbirine ters

Google Fast Flip

Google News haber takibi için kullanışlı bir sistem. Google Fast Flip ise masaüstünde duran gazeteler gibi farklı haberleri büyük önizleme görselleri olarak ekrana getiriyor ve takip etmeyi kolaylaştırıyor.

Çok şık ve düzenli duran bu sistemde haberleri takip etmek, Google News'den ve RSS'lere şöyle bir bakmaktan çok daha fazla vakit alıyor. Yani hızlı bir sistem olmaktan ziyade keyfi bir sistem.

Google TV başarılı mı olacak, başarısız mı?

Google TV başarılı mı olacak, başarısız mı?
Google TV'nin donanım ve bağlantı gereksinimleri sorun olabilir

Google TV

Google'ın hırslı ve Android gibi başarılı bir işletim sistemi üzerine kurulu TV projesinin akibeti son derece şüpheli.

Ya Android'in cep telefonlarındaki yaygınlığını TV'lerde yakalayacak ya da hızla tarih olacak. Web içeriğini ev televizyonlarında izletmek güzel bir fikir olabilir ama ev tüketicilerinin kaçta kaçının Google TV özelliğine sahip donanımları satın alacağı oldukça şüpheli.

Tek mesele donanım fiyatı da değil, böyle bir hizmeti kullanmak için ucuz ve kotasız internet bağlantısı gerekiyor.

Okuyucu Yorumları