Google, Sızıntılar İçin Çalışanlarını Tehdit Mi Ediyor?

Bir Google yöneticisi çalışanlara yolladığı e-postada, şirkete ait bilgilerin haber siteleri ile paylaşılmaması konusunda uyarıda bulundu!

Google çalışanlarını tehdit mi ediyor?

Bir Google yöneticisi, medyaya bilgi sızdıran çalışanları işten kovmakla tehdit edince dev teknoloji şirketi mahkemelik oldu.

Bu ayın başlarında San Francisco Üst Mahkemesi'nde açılan dava, şirketin soruşturma başkanı Brian Katz'ın e-posta aracılığıyla çalışanları tehdit ettiği iddia ediliyor. E-posta, şirketin içinde dolaşan, Nest CEO'su Tony Fadell hakkında yapılan iç şakaların ve Google çalışanları ile yapılacak açık görüşmenin not belgesinin sızmasına cevap olarak yazılmış.

İddiaya göre Katz e-postada şunları yazdı:

"Eğer şirkete ait gizli bilgiler bir haber şirketiyle paylaşmayı düşünüyorsanız, ya da dışarıdan herhangi birine sızdırmayı planlıyorsanız, Google aşkına, bir kez daha düşünün! Bu yaptığınız sadece işinizi kaybetmenize sebep olmakla kalmaz, aynı zamanda şirketimizi bir topluluk yapan değerlerimize de ihanet etmiş olursunuz."

Teknoloji şirketlerinin, çalışanları ile gizlilik anlaşmaları imzalamaları nadir görülen bir olay değil. Ancak davayı açan anonim çalışan hiç bir bilgi sızdırmadığını iddia ediyor. Aralık ayında açılan dava, Google'ın gizlilik anlaşmalarının Kalifornya işçi haklarını ihlal ettiğini söylüyor.

Google, yaptığı savunma açıklamasında, gizlilik anlaşmalarının şirketin işletmelerini korumak için tasarlandığını söyledi.

Google'dan bir temsilci şu açıklamayı yaptı:

"Şirket olarak, şeffaflığa ve açık bir kültüre önem veriyoruz, yani çalışanlarımızla düzenli olarak ürünlerimizle ilgili gizli bilgiler (çıkış tarihleri, yenilikler, işletme kararları) paylaşıyoruz. Gizlilik anlaşmalarımız, bu bilgileri gizli tutarken, çalışanların çalışma şartları, sağlıkları, iş ortamı konforu ile ilgili düşüncelerini ifade etmekte özgür bırakıyor."

Açılan dava şirketi gizlilik kültüründen gelen kötü bir işletme gibi gösterirken, Google'ın kendisi bu konuya oldukça gayri ciddi şekilde bakıyor gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları