Google Sokak Görünümünde ineklere de saygı var

Google'ın Street View hizmeti, insanların yüzünü kapatmakla kalmadı, bunu da kapattı!

Street View'dan güldüren sansür!

Google Street View kameraları asla ayrımcılık yapmıyorlar. Yollarına ne çıkarsa çıksın, Google araçları insan, bina veya yaratık ayırt etmeden her şeyi görüntüye alıyorlar. İnsanların yüzleri, mahremiyetlerini korumak için bulandırılıyor ve Google'ın otomatik yazılımı, bir ineğin suratını da bulandırarak olayı bir adım daha ile götürüyor.

Guardian US editörü ve yazarı David Shariatmadari, Pazartesi günü anonim bir ineğin fotoğrafı ile beraber "Google'ın inek mahremiyetini önemsediğini görmek mükemmel" mesajını tweet'lemişti. Bunun ardından tweet, binlerce kez retweet'lendi ve beğeni topladı. Yüzü bulanıklaştırılan inek, Cambirdge, Birleşik Krallık'ta bir derenin kenarında otlanırken görünüyor.

Google Maps'te Cambridge'deki Coe Fen'i ziyaret etmek, nehrin yanında birkaç inek daha görünüyor ancak onların yüzleri sansürlenmiş değil. Kenarda bir bankta oturan iki insanın kimlikleri de gizlenmiş.

Google, yüz bulanıklaştırma özelliğini ilk olarak 2008 yılında aktif etmişti. Bu Sokak Görünümü fotoğrafı ise 2015 Ağustos'ta çekilmiş.

Okuyucu Yorumları