Google Street View çalışanlarından inciler!

Maps ve Street View ile dünyayı ayağımıza getiren Google'ın yeni şakası ve fazlası... Hepsi içeride!

Google, her "deliğe" giriyor!

Google'ın Street View hizmetini inceleyenler, pek çok ilginç kareyle karşılaşabiliyor. Sokakları dolaşıp her yerin fotoğrafını çeken özel otomobillerle, hatta bazen bisikletlerle veya yaya olarak oluşturulan bu hizmette çalışanların, otomobil yıkama makinelerinin içinden bile fotoğraf alıp bu fotoğrafları haritaya yerleştirdikleri ortaya çıktı. Arizona'daki bir otomobil yıkama fabrikasının içinde araçlar yıkanırken çekilen fotoğraflar görenleri gülümsetiyor.

Google'a has "süpriz yumurta" muzipliklerinden biri olarak kayda geçen bu küçük nüktelerden çok daha fazlasının haritalarda yer aldığına inanılıyor.

Bu küçük sürprizlerin yanında, Street View bir de yeniliğe imza atmış durumda. Google'ın yeni hizmeti Google Kültür Enstitisü ile Eyfel Kulesi arasında gerçekleştirilen işbirliği sayesinde, Google artık kullanıcıları Eyfel'de gezdirecek, tepeden Paris manzarısının keyfini çıkartmanızı sağlayacak ve Eyfel'in tarihi hakkında da detaylı bilgi ve görsel materyal sunacak. Google'ın sene başında duyurduğu "Photo Sphere" hizmeti sayesinde, kullanıcıların bu bölgelerde çektiği ve haritada işaretlenmiş fotoğraflar da GPS bilgisi sayesinde birleştirilerek, farklı kişilerin gözünden görünen Eyfel kulesi manzaraları da dünyanın ulaşımına açılacak.

Okuyucu Yorumları