Google Street View şoförüne tutuklama

Google'ın Street View araçlarının başına çok olay geldi ama bu, ilk kez yaşandı!

Sonunda bu da oldu!

Tayland'da bir köyün sakinleri, Google Street View aracından şüphelenerek, şoförü tutukladılar. Google Street View servisi, üzerine kamera takılı otomobillerle sokaklarda dolaşarak, dünyadaki tüm şehirlerin sokak sokak üç boyutlu fotoğraflarını çekiyor ve bu fotoğrafları online olarak erişilebilir şekilde yayınlıyor.

Tayland'daki Sa-eab köyü sakinleri ise, köylerinin olduğu bölgede yapılacak baraja karşı uzun zamandır direnişteyken, köylerinde aniden beliren Google aracını şüpheli bularak, şoförü tutukladılar ve sorgulamaya başladılar.

Köylülerin, şoförü bir Buddha tapınağına götürüp, sadece işini yaptığına ve köye baraj yapmak isteyenlere hizmet etmediğine dair yemin ettirdikleri açıklandı. Google yöneticileri, şoförün işini yaptığını ve baraj inşaatı ile bir ilgisi olmadığını açıkladıktan sonra köylüler şoförden özür dileyerek serbest bıraktılar.

Türkiye'de de Yandex'in şehir sokaklarını fotoğraflaması, bazı kamu görevlilerince, "güvenlik zaafına" yol açacağı gerekçesiyle eleştirilmişti.

Okuyucu Yorumları