Google + Superonline = Superposta/G

Superposta kullanıcıları artık Google'ın Gmail teknolojisini kullanıyorlar.

Google ve Superonline

Dünyanın lider arama motoru Google, Türkiye'yi internetle tanıştıran servis sağlayıcısı Superonline ile bir işbirliğine imza attı. İşbirliği kapsamında, Superonline'ın ücretsiz e-posta servisi "Superposta"nın altyapısı, yüksek standartlarda servis kalitesinde hizmet verebilmesi için Google Apps ile birleştirildi.

"Superposta" kullanıcıları bu işbirliği sayesinde, e-postalarını yönetirken G-mail'in sunduğu imkanlardan faydalanabilecek. 6 GB e-posta alanına sahip olacak kullanıcılar, G-mail'in kota artırımlarından faydalanacak ve diğer Google Apps uygulamalarını da kullanabilecek.

Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent Hiçsönmez, işbirliğini duyurmak için yapılan basın toplantısında," Google olarak Superonline ile işbirliğine giderek, ilk kez bir ISP ile ortak proje geliştirmiş olmanın heyecanını yaşıyoruz. Superposta kullanıcılarına, Google Apps uygulamaları sayesinde, daha etkili iletişim kurabilmenin yanı sıra, doküman ve takvim paylaşımı gibi konularda birçok avantaj sunmuş oluyoruz." dedi.

Superonline Murahhas Üyesi Savaş Ünsal ise "Superposta e-mail platformunu Google altyapısına taşıyarak, Superposta abonelerimizin ücretsiz ve dünya standardında servis kalitesine ulaşmasını hedefledik. Abonelerimiz, çok daha zengin e-mail servislerinin yanı sıra, 6GB e-mail kapasitesine erişecekler. Dünyanın ve Türkiye'nin en dinamik internet şirketleri; Google ve Superonline'nın işbirliği, Superposta email servisi ile sınırlı kalmayacak, yenilikleri 2008 senesi içinde Türk kullanıcısına sunmaya devam edeceğiz." dedi.

CHIP Online notu: Google bu tür işbirliklerini kullanarak Türkiye'deki yerini sağlamlaştırmaya çalışıyor ve bu da iyi bir haber. Toplantıda görüşlerine başvurduğumuz Google Türkiye Pazarlama Müdürü Mustafa İçil sistemin eski yapıyı koruyup yeni seçenekler eklediğini ve tüm geçiş işleminin bir hafta sonunda zahmetsizce gerçekleştirildiğini belirtti. Pek yakında Google Türkiye'den benzer başka işbirlikleri de duymaya hazır olalım.

Okuyucu Yorumları