Google sürücülerinin başı beladan kurtulmuyor

Google Street View aracının sürücüsü, bu ülkede yaptığı "mantıksız" hareketlerle herkesi çıldırttı!

Google'ın arabası çıldırttı!

Google Street View sürücüsü olmak veya birinin yakınında bulunmak için, güzel bir yılda değiliz. Endonezya, Bogor'da şanssız bir Google Street View sürücüsü bir vur-kaç denemesini başaramayarak başını belaya sokmuş durumda. Öyle ki, sürücü bu denemesi sırasında 2 otobüs ve bir kamyona çarptı.

Sürücü ilk olarak bir otobüse çarptı ve normal olarak panikledi ancak bu panik hali kabul edilebilir iken, ardından yaptığı kaçma denemesi pek de kabul edilebilir değil. Heyecan içerisinde yaptığı kaçış hamlesinde, sürücü, bir başka otobüs ve bir kamyona daha çarptı. Tahminen bu üçüncü kazadan sonra artık durması gerektiğini farketti. Halen kimsenin yaralanıp yaralanmadığı açıklanmış değil ancak Google böyle bir kazanın varlığını kabul etmiş durumda. Endonezya forumlarında görgü tanığı olduğu varsayılan kişiler tarafından yüklenmiş resimler de mevcut.

Google'ın Endonezya'da yer alan çalışmalarının lideri Vishnu Mahmud'un haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklama "Bu şekildeki kazalarını çok ciddiye alıyoruz. Durumu değerlendirmek için yerel otoriteler ile yakın çalışma içerisindeyiz." şeklinde. Başka bir deyiş ile çok fazla şey söylemiş değil.

Google Street View sürücülerinin başına gelen bir başka ilginç olay ise bir grup Tay (Taylandlı) köylünün, bölgedeki Google Street View sürücüsünü istenmeyen barajların kurucuları için casus olmak ile suçlamaları sonucu ortaya çıkmıştı. Hiçbir suç işlememiş bulunan sürücü tutuklandı ve ancak Buda heykeline yemin ettikten sonra serbest bırakıldı.

Köylülerin kameralarla çevrili aracı casus olarak tanımlamaları (yanlış araç bile olsa) anlaşılabilir ancak kamera dolu bir araç ile kaza mahalini terk etmeye çalışmak çok da mantıklı bir hareket olmasa gerek...

Okuyucu Yorumları