Google Timeline: Bir yenilik daha...

Bugünkü haberleri biliyoruz ama dün ne olmuştu? Ya geçen gün? Peki ya geçen yıl?

Google'la zaman yolculuğu!

Görünüşe göre Google Labs, bilişim dünyasında en yoğun çalışan departmanlardan biri. Neredeyse her gün Google'a yeni bir özellik katıyorlar. Sizlere daha çok yakın zamanda Google ile benzer resim arama özelliğinden bahsetmiştik. Şimdi ise sıra Google'ın News TimeLine adlı yeni özelliğini tanımaya geldi...

Google News Timeline sizlere sütunlar halinde bugünün ve geçtiğimiz günlerin haber başlıklarını tek bir ekranda sunuyor. Hatta dilerseniz ekranın sol bölümündeki ok tuşu ile daha önceki tarihlere ait haberleri de görebilirsiniz.

Fakat News Timeline'ın özellikleri bununla sınırlı değil. Gelişmiş arama motoru size istediğiniz belirli bir konudaki tüm haberleri, gösterilen zaman aralığında sunabiliyor. Zaman aralığı demişken bunu sadece birkaç gün ile sınırlı olarak da düşünmeyin. Google dilerseniz hafta, ay, yıl ve hatta 10 yıl bazında da haberleri zaman aralığına göre sıralayabiliyor.

Bunun da ötesinde haberleri alacağınız kaynağı da yine kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Google News TimeLine'ı ziyaret ederek, özelliklerini kendiniz de test edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları