Google Trends'e gerçek zaman verileri geldi!

Google'ın çok bilinmeyen bu hizmeti, yeni sürümüyle çok daha ilgi çekici bir hale gelebilir!

Artık "gerçek zamanlı"

Google'da en çok nelerin aratıldığını öğrenmek için artık beklemenize gerek yok. Arama devi, yeni gerçek zamanlı izleme özelliği sayesinde şu an trend olan aramaları hemen görmenize izin verecek.

Google Trends'e eklenen yeni özellikten faydalanmak için tarih aralığını küçültmeniz gerekiyor. Trends sayfasında yapılan değişiklikler ise en güncel makalelelerin öne çıkarılmasını sağlıyor. Dilediğinizde belirli konular ve bölgeler hakkında derinlemesine bilgiler alabiliyorsunuz.

Revize edilen Trend hizmeti ile popüler Google aramaları dışında Youtube ve Google Haberler (Google News) aramalarından da veri çekileceği belirtildi. Arama devinin yaptığı bu hamle, 2012 yılından bu yana Google Trends için yapılan en büyük yenilik olarak kabul ediliyor.

Google, sayfanın yeni sürümü için yaptığı değişikliklerde "gazetecilerden ve diğerlerinden" gelen geri bildirimleri göz önünde bulundurduğunu söylüyor. Trend olan konularla yakından ilgilenenler, kendi analizlerini oluşturabilmek için veri setlerini indirebiliyorlar.

Okuyucu Yorumları