Google uygulamasına takma isim işlevi geldi!

Google uygulamasına gelen güncelleme, bizi çok ilgilendirmese de ilginç yenilikler sunuyor!

"Google" güncellendi!

Android'li telefonlarımızda yer alan, çoğunlukla pek dokunmadığımız uygulamalardan "Google", aldığı güncellemeyle birkaç ek işleve sahip oldu.

Google uygulamasında belirli sayıda kullanıcıya sunulan, takma isimlerle kişilerinizi aramanıza izin veren "Nicknames" işlevi, artık herkese açık. Sadece İngilizce dilinde kullanılabilen işleve ulaşmak için Google uygulamasında Ayarlar'ı açıp Hesap ve gizlilik seçeneğine dokunmanız gerekiyor. Gerçek isimler yerine kullanılabilen takma isimler arasında "Mother, mom, father, dad, brother, sister, partner, wife, son, cousin" ve fazlası var. Takma ismi hazırlamak için Google Now'a örneğin "Diane is my mom" ("Diane annemdir") demeniz gerekiyor. Bunun ardından "Email my mom" ("anneme eposta yaz") diyerek annenize eposta gönderebiliyorsunuz. İşlevin şimdilik Türkçe olmaması, bizler için pratikliğini elbette kısıtlıyor.

Bu arada son Google Play Services 7.0 güncellemesi, ilk olarak Mart'ta ortaya çıkan, daha sonra çabucak kaldırılan Smart Lock işlevini geri getiriyor. İşlevin tam olarak ne işe yaradığı bilinmiyor ancak Google Now'daki sesli komutlarla ilgili olabileceği veya cihazın kilidini sesinizle açmaya yarayacağı düşünülüyor.

Son olarak keşfedilen Seamless Hotword adındaki işlevin ne işe yaradığı şimdilik bilinmiyor. Google uygulamanızı Google Play üzerinden güncellemeniz mümkün.

Okuyucu Yorumları