Google uygulamasının 3 yeni kısayolu...

Google uygulamasına ana ekran için 3 yeni kısayol eklendi...

Google'dan 3 yeni kısayol

Bu yılın daha erken dönemlerinde Google, Feed kartlarının üzerine kısa yollar ekleyerek uygulamanın bazı özelliklerine hızlı erişim imkanı tanımıştı ve bunların arasında havayı kontrol etmek, yakındaki ATM'leri bulmak, Google Translate'i açmak veya yeni bir restoran aramak gibi özellikler vardı. Bazı kullanıcıların söylediğine göre artık bu özelliklerin bir kısmı ana ekranlara da yerleştirilebilmekte.

Görünene göre şu anda ana ekrana Google uygulamasının Yemek&İçecek, Eğlence ve Spor kısımları eklenebilmekte. Bu bölümlerin herhangi birini Google'da açtığınızda ekranınızın üstünde veya altında çıkan bir soru, bu bölümü ana ekrana eklemek isteyip istemediğinizi sormakta.

Android 8.0 Oreo ile çalışan cihazlarda bu kısa yollar İğnelenmiş Kısayol olarak eklenmekte ve bunun anlamı da eklediğiniz seçeneklerin sol alt kısmında Google logosunun gözükeceği olmakta. Eğer Android Nougat veya daha önceki bir sürümü kullanıyorsanız bu seçenekler normal uygulama kısa yolları olarak eklenmekteler. İki durumda da kısayollar aynı şekilde çalışmaktalar ancak farklı cihazlarda farklı simgeler görünmesinin sebebi bu olmakta. Özellik henüz herkes için sunulmuş gibi gözükmemekte...

Okuyucu Yorumları