Google ve Apple'ın çıkar çatışmaları

Google MS'e karşı; MS Apple'a karşı... Bunlara alışığız ama arka planda daha ciddi bir savaş başladı

Google-Apple savaşı başladı!

Google ile Microsoft, Microsoft ile Apple rekabetinin ardından gündeme Google ile Apple'ın mücadelesi geliyor.

Bugüne kadar birbirinin yoluna pek çıkmayan, çıksa da birbirini çok engellemeyen bu iki rakibin arasındaki mücadele önümüzdeki günlerde alevlenecek. Google'ın YouTube üzerinden sunacağı video kiralama hizmeti bunun başlıca sebeplerinden. Apple'ın iTunes'u bundan çok kötü etkilenecek.

İki firma için de film kiralamadan gelen gelirler çok büyük olmasa da rekabetin kızıştığı başka alanlar da var. Google'ın Android telefonları Apple'ın amiral gemisi ürünü iPhone'a meydan okuyacak. Şu an avantaj Apple'da olsa da Google küçümsenecek bir rakip değil.

Chrome - Safari, Chrome OS - MacOS savaşı

Chrome - Safari, Chrome OS - MacOS savaşı

Google'ın telefonları Amerika'nın dört büyük servis sağlayıcısı tarafından satılacak. Oysa Apple iPhone sadece AT&T tarafından satılıyor. iPhone ile rekabet etmek isteyen Motorola gibi firmalar da çözümü Android'de buluyor. Google pek çok firmadan gördüğü destek sayesinde Apple'ın canını çok sıkabilir.

Google'ın geliştirdiği Chrome internet tarayıcı Apple'ın Safari'sine, işletim sistemi Chrome OS ise Mac OS'a rakip oluyor. Yani cepheler oldukça fazla ve durum Apple için de Microsoft için olduğu kadar tehlikeli olmaya başlıyor. Google- Microsoft rekabeti oldukça sert olduğu için henüz Google- Apple rekabeti şiddetlenmiş değil ama bu durum yakında değişebilir. Google'ın CEO'su Eric Schmidt'in Apple'ın yönetim kurulundan geçen ay ayrılması da bunu işaret ediyor olabilir.

Okuyucu Yorumları