Google ve Facebook bile "yeter" dedi!

Google, Facebook, Red Hat ve Dell... Son dönemde yaşananlar, sonunda bu devleri bile bıktırttı!

Onlar bile "yeter artık" dedi

Aralarında Google, Facebook, Red Hat ve Dell'in bulunduğu bir grup teknoloji devi, geçtiğimiz günlerde Amerikan patent bölümüne giderek, soyut fikirleri patentleme konusunun durdurulması için daha once görülmemiş bir girişimde bulundular.

Rakspace, Zynga ve Intuit gibi firmaların bir araya gelerek CLS ve Bank International'a karşı doldurdukları üçüncü parti bilirkişiliği, an itibariyle Amerikan Federal mahkemesinin yargıtayına taşınmış durumda. Ortaya atılan iddialarda ise Alice patentlerinin dahil olduğu finansal işlemlerin geçersiz olduğu, çünkü bu patentlerin çok belirgin ve kimi zaman soyut olduğu yönünde. Bir işlemi açıklamak ve onu sadece "bilgisayar üzerinde yapıyor diye" patentlemek, adı geçen firmalara göre tamamen saçma şeklide nitelendirdi.

"Düşük kaliteli patentlerin, bilgisayarla ilgili endüstrilerde, fiyatlara yaptığı artışın büyük bir zarar ve olası gelişmeleri engelliyor, hatta bu durum internet üzerinden yapılacak olan gelişmeleri bile olumsuz yönde etkiliyor." şeklinde kendilerini savunan firmalar, bu duruma bir dur demek için bir araya geldi. Konu hakkında bilinen en net örnek ise, Apple'ın "Köşeleri yuvarlatılmış dikdörtgen şekli" patenti ile Samsung'a açtığı dava olarak biliniyor.

Okuyucu Yorumları