Google ve Facebook el ele!

Genellikle birbirine saldırmayı seçen Google ve Facebook, bu kez tam tersini yapacak!

Google ve Facebook el ele!

Kanser Araştırma Enstitüsü Cancer Research UK (CRUK), eşi benzeri görülmemiş bir uygulamaya imza atmaya hazırlanıyor. Facebook, Google ve Amazon gibi dev firmaların çalışanlarının da yer alacağı projede, kanser çalışmalarını hızlandırmak için oyun formatında bir mobil uygulama geliştirilecek.

Kırkın üzerinde programcı, geliştirici ve grafikerin katkı sağlayacağı uygulamanın amacı, genetik kodların anlaşılmasını hızlandıracak bir grafiksel arayüz geliştirmek. Enstitü çalışanlarından Carlos Caldas, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Kansere yol açan genetik nedenlerin anlaşılmasında büyük aşama kaydediyoruz. Ancak bu aşamada hangi ilaçların işe yarayıp yaramayacağını anlamak için detaylı analiz yapmak gerekiyor ki bu da yıllar alan bir süreç. Dolayısıyla kanser tedavisinde bu tip alternatif yolların geliştirilmesi mutluluk verici."

Konuyla ilgili açıklama yapan CRUK ise, kanser konusunda "insan elinin" makinelerden daima üstün olduğunu belirtti: "Makineler belli bir şeye programlanıyor ve onun dışında ekstra bir katkı sağlayamıyor. Bu durumlarda işin içine zeki insanlar dahil olduğunda makinelerin başaramayacağı işlere imza atılıyor. Dolayısıyla bilim adamlarımıza yardımcı olacak kişilerin bir araya gelmesi, araştırmalarımız için de büyük önem taşıyor."

Kanser araştırma ajansı IARC'nin raporuna göre, kanser nedeniyle her yıl 7.5 milyon insan yaşamını yitiriyor. 2030 yılına kadar bu rakamın yüzde 75 oranında azalacağı öngörülüyor.

Okuyucu Yorumları