Google ve Ford yeni bir ortaklığa giriyor...

Google, Nexus telefonları için yaptığını, şimdi de sürücüsüz otomobilleri için yapıyor!

Google'dan dev anlaşma!

Google ve Ford'un sürücüsüz arabalar için önümüzdeki ay CES 2016'da yeni bir ortaklığı ilan etmesi bekleniyor. Plan, kendini süren arabaları üreterek Uber'e rakip olacak bir araç paylaşma ağı kurmak.

Bu ortaklık, Google'ın diğer firmalar ile anlaşarak Nexus telefonları ve tabletleri üretmesine benziyor. Google araçların desteksiz hareket etmeleri için gerekli olan yazılım deneyimini sunarken, Ford üretim alanındaki deneyimi sunacak.

Bu tür bir ortaklık prensibi, oldukça mantıklı gözüküyor. Google, Ford'un sahip olduğu üretim gücüne sahip değil ve her ne kadar Ford kendi otonom sürüş teknolojisi ile uğraşıyor olsa da, bu teknoloji Google'ın sahip olduğunun yakınına bile yaklaşamıyor.

Ford, ilk otonom aracının testlerine bu ay başladı. Google ise şimdiden 1.3 milyon mili (2 milyon kilometre) otonom araçlarla kat etmiş durumda. Bir kez daha Nexus alanında olduğu gibi bu anlaşma da özel olmayacak. Yani Google, gelecek modellerde diğer firmalar ile ortaklık kurabilecek.

Buradaki asıl ilginç durum ise, amacın kişisel arabalar satmak değil, Uber ve benzerleri ile rekabete girecek bir hizmet kurmak olması. Bunun Google'ın genel işletme modeli ile uygun olduğu söylenebilir. Google genel olarak Apple'ın aksine, kendi ürünlerini ağların ve ekosistemlerin ortasına koymayı tercih ediyor.

Okuyucu Yorumları