Google ve Microsoft, Outlook yüzünden kapıştı

Google'ın uygulaması MSt'u çok kızdırdı. İşte iki dev rakibi söz düellosuna iten Google uygulaması

Google ve MS fena kapıştı!

Dev firmalar zaman zaman rakiplerini kızdıracak uygulamalara imza atabiliyorlar. Bunun bir örneğini geçtiğimiz günlerde yaşamıştık. Bu örnekte Microsoft'un uygulaması bir yanlışlık sonucunda meydana gelmişti. Fakat Google'ın Microsoft'u kızdıran uygulamasında bir yanlışlık yok. Google, Microsoft'u küplere bindiren uygulamasını bilerek ve isteyerek yaptı.

Konu ise sizlere daha önce duyurduğumuz Google Apps Sync for Microsoft Outlook adlı yazılımı. Microsoft'a göre bu yazılımı yüklediğinizde, kayıt defterinde meydana gelen bir değişiklik nedeniyle Outlook'un arama özelliği engelleniyor. Microsoft, konuyla ilgili yaptığı resmi açıklamasında hem Google'ı kulacılarına şikayet etti hem de bu sorunu çözmenin yolunu anlattı.

Google ise bu sorunun kendileri yüzünden değil, Microsoft yüzünden meydana geldiğini iddia ediyor. Google'a göre Google Apps Sync for Microsoft Outlook uygulaması yüklendiğinde Windows Desktop Search düzgün çalışamıyor ve Gmail'e ait kayıtları indeksleyemiyor. İndekslemeye çalıştığında ise takılıyor ve bilgisayarın düzgün çalışmamasına neden oluyor. Google bu yüzden Microsoft'un şikayet ettiği konunun düzeltilmesi için Microsoft'un Windows Desktop Search'te bazı değişiklikler yapması gerektiğini savunuyor.

Okuyucu Yorumları