Google ve Samsung'dan bir ortak cihaz daha mı

Nexus telefon ve tabletlerde birlikte çalışan iki büyük dev, bu kez bambaşka bir ürün için bir arada

İki devin yeni planı!

Google'ın "sihirli" gözlüğü Google Glass uzun zamandır herkesin dikkatini çekiyor. Henüz piyasaya çıkmamış olsa da gözlük için uygulamalar üretiliyor ve testler son hızıyla devam ediyor. Ancak bu sırada gelen bir sızıntı, Samsung'un da kendi gözlüğünü tasarladığını ortaya çıkardı. Glass Gear isimli gözlüğün, Google Glass'a benzeyen bir dijital gözlük olduğu söyleniyor.

Ancak, Samsung ve Google bu projede işbirliği mi yapıyorlar yoksa rakipler mi, henüz belli değil. Samsung'un kendi gözlüğünü Nisan veya Mayıs 2014 tarihinde duyurması bekleniyor.

Samsung'un kendi gözlüğünde "Glass" kelimesini kullanması, ürünün Google lisansı ile üretilmiş, Samsung'a özel bir "Google Glass" olabileceği şüphesini de uyandırdı. Zira, Samsung ve Google'ın Android alanındaki sıcak işbirliğinin ardından Samsung'un Google'a ait "Glass" markasını alıp kendine ait bir üründe izinsizce kullanarak ortaklığa zarar vermek istemeyeceği düşünülüyor.

Kısacası, Samsung'un dijital gözlük projesinin, Google'ın dijital gözlüğü üzerine kurulmuş bir proje olma ihtimali oldukça yüksek.

Okuyucu Yorumları