Google ve Samsung'dan ekonomik Chromebook!

Yeni Chromebook, Google ve Samsung'un bilgisayar devlerine kafa tutmaya devam edeceğinin ispatı gibi

Chrome'lu yeni canavarlar!

Chromebook ailesine yeni bir üye eklemek için tekrar bir araya gelen Google ve Samsung, bu kez fiyatı çok daha uygun bir laptop ortaya çıkardı. 249 dolara (yurtdışı fiyatı) ön-sipariş için sunulan Chrome OS'lu laptop, bu kez tüketicilerden daha fazla ilgi bekliyor.

Eskisi gibi 11.6 inç'lik bir ekrana sahip olan yeni Chromebook, 1366x768 çözünürlük sunuyor. Sadece 0.8 inç kalınlığındaki cihaz, yaklaşık 1.13 kg ağırlığında. Karşılaştırma açısından Apple'ın taşınabilirliğiyle öne çıkan laptop'u MacBook Air'in en kalın noktasında 0.68 inç kalınlığa sahip olduğunu ve yaklaşık 1.07 kg ağırlığında olduğunu söyleyelim.

Series 5 modelinin yerine geçen yeni Chromebook, yüksek fiyatlarıyla eleştirilen Intel ultrabook'lar için tehdit oluşturabilir. Cihazın teknik özelliklerine baktığımızda ise bir Samsung Exynos 5250 işlemciye (ARM tabanlı), 2GB RAM'e, 16GB fiziksel dahili depolamaya ve iki senelik 100GB Google Drive depolama alanına sahip olduğunu görüyoruz.

Google, cihazın 10 saniyede açıldığını ve pilinin yaklaşık 6.5 saat dayandığını söylüyor. Cihazın üzerinde bir VGA web kamerası, bir HDMI portu, bir USB 3.0 portu, bir USB 2.0 portu da bulunuyor. Yeni Chromebook'un sevkiyatına önümüzdeki hafta başlanacak.

Okuyucu Yorumları