Google ve Sony Chrome'da anlaştı

Google Chrome'da dev gelişme! Google, rakibi Microsoft'u kendi silahıyla vuruyor!

Google'dan yaman darbe!

Google'ın açıklamasına göre bundan sonra Sony dizüstü bilgisayarlar, Chrome internet tarayıcısı yüklü olarak satışa sunulacak.

Wall Street Journal gazetesine verdiği demeçte, Sony ile olan antlaşmasını resmen duyuran Google, internet tarayıcı piyasasındaki payını böylece arttırmayı planlıyor. Benzer uygulamalar daha önce oldukça etkili olmuştu. Örneğin Microsoft, Internet Explorer'ı Windows ile birlikte dağıtarak Netscape'i tarihe gömmüştü. Araştırmalar da kullanıcıların bilgisayarlara kurulu gelen internet tarayıcıları kullanmayı tercih ettiğini gösteriyor.

Google Chrome dünya çapında yüzde 2.6 Pazar payına sahip. Internet Explorer ise yüzde 66.7'yle aslan payının sahibi. En yakın rakibi Firefox'un yüzde 22'lik Pazar payını bile üçe katlayan bir dev. Google-Sony antlaşmasının finansal veya coğrafi detayları açıklanmadı. Google bu uygulamanın şimdilik test aşamasında olduğunu belirtti. Buna benzer bir antlaşma yapmayı ve uygulama hayata geçirmeyi Mozilla da, Apple da başaramamıştı.

Bu işe Microsoft ne dedi?

Bu işe Microsoft ne dedi?
Internet Explorer uzun zamandı Windows'un ayrılmaz bir parçası...

Google'ın Sony'le olan bu yeni antlaşması hakkında görüşleri sorulan Microsoft yetkilileri şu açıklamayı yaptı: "Piyasada rekabet iyidir ve insanlar kendilerine uygun gördükleri internet tarayıcıyı seçme hakkına sahiptir."

Şimdi akıllara gelen soru şu: "Google'ın bu antlaşma yüzünden Microsoft'un başına gelenleri yaşar mı? "

Microsoft, Internet Explorer 8'de, internet tarayıcısı piyasasındaki payını korumak için sadece işletim sistemiyle birlikte dağıtmaya güvenemiyor. Anti- tekel uygulamaları buna engel oluyor. Windows 7'nin çıkışı planlanırken Avrupa Birliği'nin anti-tekel uygulamalarına takılan Microsoft uygulamasının başına gelmeyen kalmamıştı. Avrupa Birliği'nin Windows 7'ye IE 8'le çıkma izni vermemesi üzerine Microsoft çözüm geliştirmişti. MS'in belalısı Opera'nın istekleri .buna karşın bitmiyordu. Bütün bunların üzerine gelen son darbe Firefox'tan olmuştu. Bunu nihayet Win 7 seçim ekranının çıkması ve Win 7 E'nin iptali ise bu konudaki en son gelişme olmuştu.

İşte bu uzun uzun anlattığımız badireleri atlatan Microsoft, artık Internet Explorer 8'de rakipleriyle kendi yeteneklerini kullanarak rekabet ediyor. Microsoft'un açıklaması da kendine olan güvenini gösteriyor. Buna karşın Google, Microsoft'un tarihinde karşılaştığı en dişli rakip olmayı sürdürüyor.

Okuyucu Yorumları