Google'dan çeviri yapan patent!

Google'ın yeni patenti ilk görüşte biraz acayip gelebilir ama gerçek olursa işe yarayacağı kesin!

Google bunu da düşündü!

Google'ın yeni bir patent başvurusu, sık seyahat eden ve yabancı dil problemi yaşayanları çok heyecanlandıracak. Google'ın Android cihazlar için geliştirdiği yeni uygulama, birbirinin dilini bilmeyen iki yabancının Android telefon üzerinde karşılıklı yazışmasını ve yazışmanın anında tercüme edilmesini sağlıyor.

Dilini bilmediğiniz yabancı bir ülkenin mağazalarında, restoranlarında, taksilerinde telefonunuzu / tabletinizi çıkararak ve uygulamayı açarak karşınızdaki kişiye yönelttiğinizde, ekranda beliren iki klavyeyi karşılıklı kullanabiliyorsunuz ve bir klavyede yazılan metin, diğer klavye üzerinde tercüme edilerek gösteriliyor. Böylece aynı dili konuşmayan iki kişinin aynı anda yazışarak anlaşması mümkün oluyor.

Uygulama henüz patent aşamasında ve hayata geçip geçmeyeceği belli değil. Benzer şekilde çalışan "çin malı" küçük cihazlar bulunuyor ancak elbette bu cihazların tercüme yeteneği, Google gibi uzun yıllar tercüme konusuna yatırım yapmış bir teknoloji devinin hizmeti kadar başarılı değil.

Okuyucu Yorumları