Google yapmadı, onlar yaptı!

Google'ın son yeniliğine büyük tepki gösteren Facebook ve Twitter'dan çok özel bir Google aracı!

Google yapmadı, onlar yaptı!

Google'ın yeni "Search Plus your World" (+Dünyanı Ara) özelliği sosyal ağ sonuçlarını arama sonuçlarına eklemesi için düşünülse de, şimdilik Google+ ve Picasa sonuçlarını içeriyor.

Ama isimlerini açıklamayan bir grup Facebook, Twitter ve MySpace geliştiricisi Search Plus your World özelliğine Google'ın resmi olmayan politikası olan "Kimseyle kötü olma"yı hatırlatır nitelikte bir tarayıcı aracı çıkardılar.

"Kimseyle kötü olma" (Don't be evil) eklentisini indirmek isteyenler FocusOnTheUser.org sitesine gidip, Chrome, Firefox veya Safari için eklentiyi indirebilirler.

Araç müzik, yemek, teknoloji gibi bazı özel konuları arandığında daha iyi çalışıyor. Bu tür aramalarda "Kişiler veya Google+ sayfaları" bağlantısı eklentiyle "Kişiler ve sosyal ağlarda sayfalar" şekline dönüşüyor.

Ama daha da önemlisi... Haberimizin ikinci sayfasında...

Arama sonuçlarını da değiştiriyor...

Arama sonuçlarını da değiştiriyor...

Don't be Evil aracı arama sonuçlarını da değiştiriyor. Örneğin bir kişi veya başlık, Twitter'da daha popülerse, ön sıraya onu alıyor. Geliştiricileri "İşte olması gereken şekli de buydu" diyerek Google'a sitem de ediyorlar.

Google sosyal ağlarda arama isteyen ağların Google ile özel bir sözleşme yapması gerektiğini belirtiyor ama aracın geliştiricileri herhangi bir API arabirimi veya özel izinler kullanmadan da bu aramanın gerçekleşebileceğini ispatladıklarını iddia ediyorlar.

Don't be Evil açık kaynak olarak yayınlanıyor ve geliştiricileri "Google kullanabilsin diye böyle yaptık" diyor.

Okuyucu Yorumları