Google, Yeni Bir Şapka Patenti Aldı!

Google'ın yeni aldığı şapka patenti, firmanın bir sonraki yeniliği hakkında ipucu veriyor!

Google'ın şapka planları!

Geçen hafta günü sunulan yeni bir patent, Google için ilginç bir ürün imkanı yaratmakta. Patentte tarif edilen ürün, "uzaktaki bir kullanıcı ile interaktif etkileşim için kullanılabilecek bir şapka ve kamera sistemini" tanıtmakta. Temel olarak bu sistemin, kullanıcının fotoğraf ve video çekmenin yanı sıra canlı yayınlar yapmalarına ve çekimlerini sosyal ağlarda paylaşmalarına imkan tanıyan kameralı bir şapka olduğu söylenebilir gibi gözüküyor.

Ayrıca bu patent, şapkanın içerisinde yer alan bir hoparlörden de bahsetmekte ve şapka, kullanıcıların kayıt yapabilmeleri için bir de mikrofona sahip durumda.

Ayrıca Google, bu ürünün basit fotoğraf ve video paylaşımı dışında da kullanımlara sahip olacağını önermekte. Örneğin patentte verilen örnekte, ürünün nasıl bir "interaktif destek seansı" oluşturabileceği belirtilmekte. Örneğin yaşanan bir teknik problem, şapka aracılığı ile aranan müşteri hizmetleri hattının direkt olarak problemi görmesini ve çözüm önermesini sağlayabilir. Ayrıca acil yardım durumlarında da bu şapka, "acil durum sunucu sistemine" görüntü ve GPS bilgisi göndererek yardımcı olabilir.

Başka bir deyiş ile Google'ın bu ürünü pratik amaçlar ile tanıttığı söylenebilir. Ancak sunulan görüntü pek moda yanlısı gözükmemekte ve Google Glass'ın tam olarak bu sebepten başarısız olduğu düşünülürse, bunun firma için bir problem oluşturabileceği söylenebilir. Tabi ki bu patentin gerçek bir ürüne dönüşüp dönüşmeyeceği henüz belli değil...

Okuyucu Yorumları