Google, Yeni Oyun Platformu Stadia'yı Tanıttı!

Google, bu sene kullanıma açacağı akış tabanlı oyun platformu Stadia'yı ortaya çıkardı!

Google'dan geleceğin oyun platformu

Google, GDC etkinliğinde yeni oyun platformu Stadia'yı tanıttı. Google'ın veri sunucularından faydalanan yeni hizmet, oyunları herkese ulaştırmayı amaçlıyor.

Google, Yeni Oyun Platformu Stadia'yı Tanıttı!

İlk olarak masaüstü, laptop, tablet ve telefonlarda çalışacak olan Stadia'nın en ilginç yanı, cihazlar arasında kolayca geçiş yapabilmeniz. Örneğin telefondan TV'ye (Chromecast ile) ve buradan bilgisayara geçerken zaman kaybı yaşamıyorsunuz. Oyunları istediğiniz kontrol yöntemiyle yönetmeniz mümkün ancak Google, en iyi deneyimi Stadia controller ile yakalayacağınızı söytlüyor. Stadia controller, belirli bir cihaza bağlanmak yerine Wi-Fi üzerinden Google'ın veri merkezlerine bağlanıyor. Böylece aynı denetimciyi cihazlar arasında geçiş yaparken kullanabiliyorsunuz.

Google, Yeni Oyun Platformu Stadia'yı Tanıttı!

Hizmet, gücünü Google'ın veri merkezinden aldığından iyi bir deneyim için çok güçlü bir bilgisayara ihtiyacınız yok. Geçen seneki Project Stream 1080p 60FPS'ye kadar akış sunuyordu ancak teknolojide yapılan geliştirmeler, 4K 60FPS'ye kadar yükselmenizi ve sarmal ses elde etmenizi sağlıyor.

Google, Yeni Oyun Platformu Stadia'yı Tanıttı!

En önemli detay olan çıkış tarihi için Google, "2019" tarihini veriyor. Yani oyunların geleceğini denemek için çok fazla beklemeniz gerekmeyecek. Firma ne yazık ki fiyat ve bant genişliği gereksinimi gibi bazı önemli detayları paylaşmadı. Platformun ilk başta kaç oyunla geleceği de henüz bilinmiyor. Daha fazla bilgi için resmi web sitesine göz atabilirsiniz, ancak hizmetin Türkiye sayfasının henüz bulunmadığını görüyoruz. Geliştiriciler ise stadia.dev sayfasına giderek platform üzerinde çalışmaya başlayabilirler.

Okuyucu Yorumları