Google yine Microsoft'un üzerine oynuyor

Google yeni geliştirdiği bir özellik ile bir kez daha gözünü Microsoft'un kullanıcılarına dikti

Google'ın MS'a son darbesi

Bilişim dünyasının iki devi arasındaki amansız rekabet bir an olsun yavaşlamıyor. Microsoft'un arama devi Google'ı bu alanda rahat bırakmak istemediğini biliyoruz. Zaten Bing'de bu amaçla, arama pazarında Microsoft'a daha güçlü bir konum kazandırabilmek için doğdu.

Diğer yandan Google da daha önce Hotmail kullanıcılarını kendi ücretsiz e-posta hizmetine çekebilmek için özel bir uygulama başlatmıştı.

Google, Microsoft'a aynı yerden vurmaya devam ediyor. Arama devinin son geliştirdiği özellik bu kez de MS Outlook kullanıcılarını hedef alıyor. Google'ın yeni geliştirdiği Google Apps Sync for Microsoft Outlook adlı uygulama Outlook kullanıcılarının Microsoft Exchange yerine Google Apps'a son derece basit bir şekilde geçiş yapmasına olanak veriyor.

Google'ın özellikle kurumsal kullanıcıların tüm e-postalarını bilgisayar yerine internet üzerinde tutmalarını sağlayan Google Apps'ın Premier sürümünün fiyatı kullanıcı başına 50 dolar. Fakat öğretmen ve eğitimciler ile kar amacı gütmeyen kullanıcılar tarafından ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

Google Apps Sync for Microsoft Outlook hakkında daha fazla bilgiyi Google'ın bu sayfasından bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları