Google yine satın almayı tercih etti!

Google, Apple'a bu alanda da rakip olmak için dev bir satın almaya imza atabilir!

Google yine satın alıyor!

Mobil ödeme sistemleri henüz ülkemizde yaygın olarak kullanılmasa da yurt dışında bu konuda bir hayli yol kat edilmiş durumda. Özellikle Apple, Apple Pay ödeme sistemini geçtiğimiz aylarda kullanıma sunmuş ve şu an bu sistem kullanıcılar tarafından aktif olarak kullanılabiliyor. Google'ın da bu konuda, Wallet hizmetini yaygınlaştırmak için bir atak geliştirmesi bekleniyordu, ancak bunu bir satın alma yoluyla yapacağı tahmin edilmiyordu. Söylentilere göre Google, mobil ödeme sistemi olan Softcard'ı satın alıyor.

Softcard, AT&T, T-Mobile ve Verizon'un bir araya gelerek oluşturduğu bir mobil ödeme sistemiydi. Android ve Windows Phone işletim sistemlerine uygun olan Softcard, gelen söylentilere göre şimdilerde Google ile dirsek temasında. Google'ın bu şirketi satın almak için ayırdığı bütçe ise 100 milyon dolar civarında. Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz yıl bu zamanlarda Google "dev" bir satın alım yapmıştı. Internet of Things konsepti için çalışmalar yürüten Nest'i tam 3.2 milyar dolara satın alan Google için Softcard'a ayırdığı bu bütçe, devede kulak kalıyor.

Şu an için Google tarafından henüz resmi bir açıklama yok. Ancak söylentiler doğruysa kısa bir süre içinde Google bir açıklamayla konuya resmiyet kazandıracaktır diye düşünüyoruz.

Okuyucu Yorumları