Google yöneticisi, Android'i arkadan vurdu!

Google'ın en tepesindeki isimlerden biri, Android'li cepleri bakın hangi ceple arkasından vurdu...

Android'i arkadan vurdu!

Hiç şüphe yok ki Google halen büyük bir yükseliş yaşıyor. İlk olarak arama motoru olarak birinciliği ele geçiren firma, akabinde ürettiği Android ile de akıllı telefon işletim sistemleri sıralamasında birinciliğe farklı bir şekilde ulaşmıştı. Tüm bunların yanında 260 milyar dolarlık hasılatını da unutmamak lazım.

Günümüzdeyse hakkında sıkça konuşulan Google Glass ve akıllı saati, halen resmi olarak tanıtılmamış olan Apple'ın iWatch modeli ve Samsung'dan gelecek olan bir diğer ürünle yarışmayı bekliyor. Google'ın müdür koltuğunda oturan Eric Schmidt ise, tüm bu olayları daha önce olmadığı kadar heyecanlı bir şekilde izliyor. Perşembe günü New Delhi'de gerçekleştirilen "Big Tent Activate Summit" isimli etkinlikte, Guardian'nın sorumlu yazı işleri müdürü ile yaptığı bir röportajda günümüzde üretilen teknolojik cihazlar hakkında birçok bilgi veren Schmidt, an itibariyle BlackBerry telefon kullandığını, fiziksel klavyenin yerini hiçbir teknolojinin alamayacağını belirtti. Aynı zamanda Apple'ın iPad Mini modeli için de, "Normal tablete kıyasla, çok küçük." şekilde bir yorum yaptı. Bu durum sadece Apple ile de kalmadı ve Schmidt yazılımlarını kendilerinin sağladığı Nexus 7 ve Amazon Kindle Fire gibi "mini" kategorisindeki tüm cihazları eleştirdi.

İlk olarak 2009 yılında aldığı BlackBerry telefonun ardından, 2011 yılında ısrarla markadan vazgeçmiyor olması, onu en sonunda telefonun arkasına bir Google çıkartması yapıştırma noktasına kadar getirmiş durumda. Guardian'nın bir diğer merak ettiği nokta ise, Google kampüslerinde çalışanların, kendi özel "Chromebook" isimli cihazları olmalarına rağmen halen Apple'ın MacBook'larını kullanıyor olmaları. Acaba rakip firmaların ürettiği cihazları kullanmak büyük bir zaaf mı yoksa Google düşünülenden çok daha rahat ve gelişime açık bir yer mi?

Okuyucu Yorumları