Google'a günde 2 milyon "korsan" şikayeti!

Google'ın bir günde aldığı korsan içerik şikayetinin sayısı, dudak uçuklatacak cinsten!

Google'ın korsanla sınavı!

Google'ın şeffaflık raporu arama motoru devinin günlük iki milyondan fazla korsan içerik şikayeti aldığını gösteriyor.

TorrentFreak'a göre şirket sadece geçtiğimiz ay 5,609 farklı telif hakkı sahibinden 65 milyonun üzerinde içerik silme talebi almış durumda. Site dakikada 1,500 üzerinde şikayet alırken bunun geçen yılın rakamlarını ikiye katladığı açıklandı.

İstek sayısının en yüksek olduğu kuruluşlar arasında multimedya telif hakkı koruma firması Degban, British Recorded Music Industry (BPI) ve Recording Industry Association of America (RIAA) yer alıyor.

İsteklerin çoğunluğunu korsan içerikler oluştururken, çalıntı ve yanlış yönlendirmeler de bunların arasında önemli bir yer tutuyor.

Google geçtiğimiz dönemde telif hakkı birlikleri tarafından, korsan paylaşım ile daha sert şekilde mücadele etmeye çağrılmıştı. MPAA ve RIAA gibi kurumlar Google'ın telif hakları konusunda yeterli mücadeleyi göstermediğini düşünüyor.

Google yasal olmayan içerikleri barındıran siteleri arama algoritmasında yaptığı değişikliklerle daha düşük sıralara yerleştirdiğini açıklamıştı. Şu an için içerik kaldırma konusunda tek yol yayından kaldırma isteği olarak görünüyor.

Okuyucu Yorumları