Google'a "korsan" suçlaması!

Google, şimdi de "görsel korsanlığı" yapmak suçlaması ile karşı karşıya...

Google'a "korsan" suçlaması!

Teknoloji devi Google, arama motorunun Avrupa Birliği yasalarını ihlal ettiğine dair iddiaların ardından bir kez daha AB'yle karşı karşıya geliyor. Fakat bu defa mesele "görsel korsanlığıyla" ilgili.

Web üzerindeki popüler fotoğraf ajanslarından Getty Images, Avrupa Birliği'ne yaptığı şikayette Google'ı görsel korsanlığını teşvik etmekle suçladı. Getty'ye göre, hakları bu firmaya ait olan görsellerin Google'ın arama sonuçlarında çıkması, normalde Getty'ye gidebilecek trafiğin Google'a yönlendirilmesine neden oluyor.

Getty'nin konuyla ilgili Avrupa Komisyonu'na yaptığı bu şikayet de aslında Google'ın benzer alanlarda bir taraf olduğu ilk anlaşmazlık da değil. Zira daha geçen hafta Avrupa'nın rekabet komisyonu firmayı Android üzerinden haksız bir avantaj elde etmekle suçlamıştı.

Getty'nin bu şikayetinde kullandığı en önemli argümanlardan biri de firmanın yaklaşık 200 bin fotoğrafçının emeğini ve haklarını temsil ediyor olması. Fotoğraf sanatçılarının yaratıcılıklarını devam ettirebilmeleri için bir gelirleri olması gerektiğini belirten Getty yetkilileri, fotoğrafların lisans haklarının olmasının da bunun en önemli unsurlarından biri olduğunu ifade ediyor.

Okuyucu Yorumları