Google'dan 2018 Yılının İlk Büyük Satın Alması

Küçük şirketleri şemsiyesi altında toplamayı alışkanlık haline getiren Google, 2018 yılının ilk büyük satın almasına da imzasını attı!

Google, yine satın aldı

Google yaptığı açıklamada GIF paylaşım platformu olan Tenor'u satın aldığını açıkladı. Bu işlem Google'ın bu sene gerçekleştirdiği ilk büyük satın alma olarak kayıtlara geçti. Şirket geçtiğimiz yıl HTC'de dahil birçok markayı şemsiyesi altına almıştı.

Teknoloji devi Tenor sayesinde Google Images'in içeriğe yönelik aramalar konusunda Tenor gibi çok daha verimli çalışacağını söylüyor. Bundan sonra içeriğe bağlı arama yaparak görsellerle kendinizi çok daha açık şekilde ifade edebileceksiniz. Google Images ayrıca görsel arama sonuçlarında artık başlık ve açıklamaların de görülebileceğini söyledi. Google ayrıca Gboard adlı Android klavye uygulamasına da Tenor desteği geleceğini bildirdi.

Tenor bundan yaklaşık üç yıl önce kuruldu ve iOS'da GIF klavyesi görevi gördü. 2017'de 300 milyon kullanıcı sayısına ulaşan platform şu anda Android ve masaüstü bilgisayarları da destekliyor. Tenor, Mac App Store'da bulunan Touch Bar uygulaması ve Facebook Messenger desteği sayesinde Giphy ve Gfycat'e zorlu bir rekabet sunuyor.

Google, Tenor'un kendi başına bir marka olarak kariyerine devam edeceğini ve Tenor'un teknolojisiyle birlikte çalışmak için sabırsızlıkla beklediklerini açıkladı.

Okuyucu Yorumları