Google'dan Android için yeni karar!

Google, yeni uygulamasını öne çıkarmak için diğer bir popüler uygulamasını "isteğe bağlı" hale getiriyor!

Android için yeni bir dönem!

Google öyle görünüyor ki yakın bir zamanda bir hizmetini daha bir anlamda geri plana çekmeye hazırlanıyor. Android Police'te yer alan rapora göre 1 Aralık'tan itibaren Samsung ve HTC gibi telefon üreticilerinin artık cihazlarına Google Hangouts uygulamasını eklemek gibi bir zorunlulukları olmayacak. Hangouts'un yerine ise, Google'ın işletim sistemiyle çalışan cihazlarda Duo artık yeni zorunlu video arama uygulaması olarak mevcut olacak.

Google'ın daha önce yaptığı; Hangouts'u artık daha çok bir iş uygulaması olarak düzenleyeceğini belirttiği açıklamayı göz önünde bulundurduğumuzda bu kararın aslında bir sürpriz olmadığını da söyleyebiliriz. Bu doğrultuda Hangouts tamamen devre dışı kalmayacak ve kullanıcılar tarafından isteğe bağlı olarak 1 Aralık'tan sonra Play Store'dan indirilebilecek.

Bu esnada platformlararası geçişliliğe sahip Duo da kullanıcılara daha basit bir arayüzle; Knock Knock gibi birçok eğlenceli özelliği beraberinde getirecek. Knock Knock sayesinde kullanıcılar; bir aramayı yanıtlamadan önce arayan kişiye ait bir videoyu izleyebiliyor.

Okuyucu Yorumları