Google'dan, Android Oyun Emülatörü LeapDroid Sürprizi!

LeapDroid sayesinde Chromebook'da oyun oynamak mümkün olacak.

Google'dan Android'i yayma hamlesi!

Şu an az sayıda Chromebook modelinde Android uygulamalarını çalıştırabilirsiniz, ama Andoid oyunlarını ve "ağır" mobil uygulamaları çalıştırmak bu modellerde bile bir hayli zor. Google, bu durumu değiştirmek ve tüm Chromebook modellerine Android uygulamalarına sunmak için adımlar atmaya başladı bile. Oyunlar üzerine yoğunlaşan bir Android emülatörü olan LeapDroid'in yaratıcıları, Google çatısı altında çalışacaklarını açıkladı. Yapımcı takım spesifik planlarını açıklamadı ama LeapDroid'in yapımına ara verdiklerini söylediler. Yazılımın en son sürümünü çalıştırabilirsiniz, ama güncelleme ve destek şimdilik kesilmiş durumda.

Anlaşmanın nasıl sağlandığını bilmiyoruz ama LeapDroid'in yapımcıları tamamen Google çalışanı olmayacaklarını açıkladı. Görünüşe bakılırsa Google, LeapDroid'i satın almış değil; sadece birlikte çalışmak için anlaşmış. Google bu konuda resmi bir açıklama yapmış değil.

Google'ın bu hamlesi bir kaç ihtimali su yüzüne çıkarıyor: Google belki yabancı ortamlarda Android'in performansını arttırmak istemiş olabilir. Örneğin Chrome OS cihazlarında Android uygulamaları ve oyunlarının optimal performansla çalışmasını sağlamak için bu işte usta olan emülatör geliştiricileriyle anlaşabilir. Bu birleşmede LeapDroid'in amacının ne olduğu tam olarak açık değil ama şundan emin olabiliriz ki Google'ın teknolojisini bir adım daha ileri götürmeleri çok zor değil...

Okuyucu Yorumları