Google'dan Apple'a: "Çağın gerisinde kaldı"

Google'ın önemli isminin hedefinde, bir kez daha büyük rakibi Apple vardı!

"Çağın gerisinde kaldı"

Alphabet icra kurulu başkanı Eric Schmidt geçtiğimiz günlerde BBC News tarafından yayınlanan makalesinde gerçek dünya problemlerini çözmek için daha geleneksel yöntemlerin yerine makine öğrenimine doğru gidildiğini lanse etmişti. Bu yöntem Google'ın çeşitli hizmetlerinde yaygın olarak kullanılıyor durumda.

Schmidt konuya bir örnek olarak stream müzik servislerinin kullanıcılar için doğru müzik türünü seçebilmesi kavramını işarett etti. Yapay zekanın bu görevde rol alabileceğini belirten Schmidt açıkça Apple'ın yeni müzik servisini eleştirmiş oldu. Google'ın önemli ismi, Apple Music'i "çağın gerisinde kalmakla" suçladı.

Google yapay zeka ve makine öğrenimini kullanıcılara sunmuş olduğu hizmetlerin birçoğunda daha şimdiden kullanıyor. Ancak bu teknolojinin henüz hatasız çalıştığı söylenemez. Geçtiğimiz Temmuz ayında Google Fotoğraflar'ın siyahi bir çifti "goril" olarak etiketlemesi ve Google'ın özür dilemek zorunda kalması hala akıllarda.

Apple Music hizmetinin yapay zeka kavramından tamamiyle uzak olduğu söylenemez. Beats Music sanatçı ve müzik türü hakkında önerilerde bulunmak amacıyla makine öğrenimini kullanıyor. Fakat Apple aynı zamanda çalma listelerinde yer alacak müzikleri seçmek için uzmanlardan destek almaya devam ediyor.

Okuyucu Yorumları