Google'dan Arama Motoruna İnce Ayar!

Google, büyük bir insan grubunu fazlasıyla rahatsız eden bu arama önerilerini sildiğini duyurdu!

Google'dan arama motoruna ince ayar!

Google'da arama yaparken "müslümanlar", "yahudiler" veya "kadınlar" yazıp otomatik doldurmanın devreye girmesini beklerseniz "kötü mü?" önerisiyle karşılaşırdınız. Ama Google bu iki kelimenin ardından "kötü mü?" önerisinin gelmesini artık engelledi.

Google, Guardian ve Telegraph'a, arama motorundan otomatik tamamlama önerilerini kaldırdığını ve cümleleri Google'a yazmanın artık tamamen farklı öneriler sunduğunu açıkladı.

Otomatik tamamlama özelliği, Google'ın arama yapmak istediğiniz şeyi tahmin ederek cümlecikleri tamamlama şekli. Bir şirket temsilcisi önerilerin bir algoritma ile oluşturulduğunu ve kullanıcıların ilgi alanlarına ve arama geçmişine dayandığını söyledi.

Google, politikalarına uygun olmayan nefret söylemi, cinsel açıdan açık, rahatsız edici kelimeleri ve yasalara aykırı önerileri otomatik tamamlamadan kaldırıyor ve bu son örnek de, bu uygulamanın yeni halkası.

Bir Google temsilcisi, belirli bir gündeki aramaların yüzde 15'inin yeni olduğunu ve bu aramaların çok çeşitli konuları içerdiğini belirtti. Temsilci, "Bu nedenle, Otomatik Tamamlama'da görünen terimlerin beklenmedik ya da nahoş olabileceğini" söylüyor ve ekliyor: "Pornografik ve nefret dolu konuşmalar gibi rahatsız edici terimlerin ortaya çıkmasını önlemek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz, ancak otomatik tamamlamanın kesin bir bilim olmadığını ve algoritmalarımızı geliştirmek için daima çalışmamız gerektiğini kabul ediyoruz."

Okuyucu Yorumları