Google'dan "Bağımsız VR" Müjdesi!

Google, I/O konferansında yaptığı duyuru ile birlikte, sanal gerçekliği telefona ya da PC bağımlılığından kurtaracağını müjdeledi!

Google'dan "bağımsız VR" müjdesi!

Geçtiğimiz yılın Google I/O geliştirici konferansı sanal gerçeklik (VR) üzerine odaklanmaktaydı ve firma Daydream duyurusunu yapmıştı. Pek çok VR başlığında olduğu gibi Daydream View başlığı da çalışmak için bir telefona ihtiyaç duyuyordu.

Hatta genel olarak piyasada sadece iki tür VR başlığı olduğu söylenebilir. Samsung'un Gear VR ürünü ve Daydream View gibi bir telefona ihtiyaç duyanlar ile HTC Vive ve Oculus Rift gibi bir bilgisayara bağlanması gerekenler...

Ancak Google, VR teknolojisinin bir sonraki adımını bu yılın I/O kongeransında duyurdu. Bu adım, herhangi bir cihaza bağlı olmayan bağımsız bir başlık olacak. Cihaz, içeriden-dışarıya takip teknolojisi kullanacak; başka bir deyiş ile hareketlerinizi algılamak için ek algılayıcılara ihtiyaç duymayacak.

Geçtiğimiz hafta Microsoft'un Build 2017 geliştirici konferansında firma, Windows Mixed Reality başa-takılan ekranları (HMD'ler) için geliştirici paketlerinin ön siparişe hazır olduğunu ve bu yaz mevsiminde sunulacaklarını duyurmuştu. Son ürünler güz mevsimine kadar sunulmayacak ve hâlâ bir bilgisayara bağlı olmaları gerekecek.

Okuyucu Yorumları