Google'dan bir yeni satın alma daha!

Google, yeni bir satın almaya daha imza attı! İşte büyük balığın yuttuğu son küçük balık...

Google yine satın aldı!

Görünene göre, yakın zaman içerisinde Google'ın sahip olduğu "yapılacaklar listesi" uygulamalarını takip etmek için de bir listeye ihtiyacımız olacak. Google, zaten şişkin olan bu listeye, şimdi de Timeful Inc.'i satın alarak yeni birini eklemiş durumda.

Timeful uygulaması, zaman çizelgenizi, alışkanlıklarınızı ve ihtiyaçlarınızı anlayabilmekte ve Inbox, Calendar ve diğer Google uygulamaları ile uyumlu bir şekilde çalışabilmekte.

Google'ın söylediğine göre, Timeful'a "haftada üç kez egzersiz yapmak istediğinizi ve bir sonraki Salı günü bankayı aramanız gerektiğini" söyleyebiliyorsunuz ve uygulamanın sistemi, sizi önceliklerinizi ve zaman çizelgenizi göz önünde bulundurarak bu eylemleri takviminize yerleştirebiliyor.

Timeful, bu satın almadan sonra Google tarafından sunulan dördüncü "yapılacaklar listesi" uygulaması ancak bu uygulama, günlük yaşamınızı algılamak istemesi yönünden diğerlerinden ayrılıyor. Google'ın sunduğu diğer uygulamalar genellikle sabit bir mantık çerçevesinde çalışıyor.

Google Tasks, halen Gmail'in bir parçası ve bulunan en iyi yapılacaklar listesi düzenleyicilerinden biri. Google Keep ise iki yıl önce, yapılacaklar listesi özelliğine de sahip bir not alma uygulaması olarak yayımlanmıştı. Temel olarak bakıldığında, kendisinin daha sınırlı özelliğe sahip ama renkli bir Evernote klonu olduğu söylenebilir.

Timeful ile Google'ın diğer uygulamalarını birbirlerine bağlamayı mı tercih edeceği, yoksa Google'ın giderek bölünen ekosisteminde sadece diğer bir tercih mi olacağı şimdilik belli değil...

Okuyucu Yorumları