Google'dan Go oyunu için yapay zeka!

Google, bu eski oyunda insan rakibini yenerek yapay zekada büyük bir adım attı!

Google, insanı yendi!

IBM'in satranç şampiyonu Garry Kasparov'u yenen ünlü Deep Blue bilgisayarının ardından şimdi Google, eski bir masa oyunu olan Go'da sizi yenmeye hazır.

Google'ın Londra merkezli yapay zeka kolu DeepMind'ın geliştirdiği AlphaGo, iki kişilik bir oyunda karşısındaki insanı yenebiliyor. Yazılım, Avrupa şampiyonu Fan Hui'yi beş maçlık bir oyunda yenmeyi de başarmış bulunuyor. Bu, bir bilgisayarın profesyonel bir Go oyuncusunu ilk kez yenmesi anlamına geliyor.

Go'nun karmaşık yapısı, onun için yapay zeka geliştirmeyi satranca kıyasla daha zor bir hale getiriyor. Bir Go tahtasındaki muhtemel dizilişlerin sayısı, Google'ın DeepMind bölümünün başındaki Demis Hassabis'e göre evrendeki atomların sayısını geçebiliyor. AlphaGo, sinir ağı ve ağaç araştırma adlı birkaç otomatik öğrenme teknolojisinden faydalanıyor. Facebook'un yapay zeka takımının da Go'yu oynayabilecek bir yazılım geliştirmek için bir süredir çalıştığı biliniyor.

Google'dan Go oyunu için yapay zeka!

DeepMind, Go'da kullanılan yöntemlerin gelecekte iklim modelleme ve hastalık analizinde kullanılabileceğini söylüyor. AlphaGo'daki teknoloji, Hassabis'e göre kısa vadede akıllı telefonunuzdaki dijital asistanı daha akıllı bir hale getirmekte kullanılabilir.

Okuyucu Yorumları