Google'dan ikinci Android N önizlemesi!

Google, Android N için yeni bir önizleme sürümünü yayınladı! Detaylar haberimizde...

Android N için yeni önizleme!

Google, geçen ay hiç beklemediğimiz bir sürpriz yaparak Android N'yi tanıtmıştı. Firmanın geliştirici konferansı Google I/O'dan iki ay önce ortaya çıkardığı yeni Android için şimdi de ikinci önizleme sürümü yayınlandı.

"Geliştirici Önizleme 2" Google'a göre küçük bir güncelleme ancak buna rağmen birçok değişiklikle geliyor. Önümüzdeki ay için planlanan güncelleme, yine küçük bir güncelleme olarak listelenirken dördüncü güncelleme, "final API'lar ve resmi SDK, Play'de yayınlama" sözcükleriyle tanımlanıyor. Yani dördüncü güncellemeyle birlikte geliştiriciler, uygulamalarını Play Store'a yükleyebilecekler.

Yeni yayınlanan Geliştirici Önizleme 2'de yeni bir 3D işleme API'sı olan Vulkan, Launcher kısayolları ve Emoji Unicode 9 desteği var. İlginç bir işlev gibi görünen Launcher kısayolları, uygulamaların içerisindeki belirli işlevlere hızla ulaşmaya izin veren kısayollar oluşturmaya izin veriyor. Bu işlev, giriş ekranınıza kısayol eklemek üzere geliştiriciler tarafından kullanılabiliyor. Emoji Unicode 9 desteği ise Google'ın genel görünümlü emoji'lerinden uzaklaşıp, insana daha çok benzeyen tasarımlar kullanmak isteyen geliştiricileri hedefliyor.

Güncelleme içerisinde tabi ki bir dizi hata onarımı da bulunuyor. Google, final sürümünü Haziran'da yayınlamaya hazırlandığı Android N'nin beş önizleme sürümünü piyasaya sürmeyi planlıyor.

Önizleme sürümlerini almak için en kolay yol, Google'ın beta programlarına geçmek. Bunun yanında cesaretli olanlar, imaj dosyasını kendileri flaşlamayı deneyebilirler.

Okuyucu Yorumları