Google'ın iptal ettiği katlanabilir telefon: Neden iptal edildi?

Google, Pixel Fold'un yanında ikinci bir katlanabilir telefon üzerinde çalıştıklarını, ama bu telefonun son anda iptal edildiğini doğruladı. Peki bu telefon neden iptal edildi?

Google'ın iptal ettiği katlanabilir telefon

Google'ın donanım ürünlerinin tasarım başkanı Ivy Ross, bir podcast yayınında iptal ettikleri ikinci bir katlanabilir telefonun varlığını doğruladı. Ross, şirketin mevcut katlanabilir seçeneklerin ötesinde bir ürün sunma konusundaki kararlılığını sürdürdüğünü de ifade etti.

Google'ın ikinci katlanabilir Pixel'i rafa kaldırma kararı, şirketin kaliteye ve yeniliğe olan bağlılığını belli ediyor. Ross, takımın disiplin ve kararlılıkla mevcut olanlardan daha iyi bir şey yaratana kadar bekledikleri için gurur duyduğunu söyledi.

Google'ın, Samsung'un Galaxy Z Flip serisi gibi kapaklı bir tasarıma sahip, katlanabilir bir telefon üzerinde çalıştığına dair dedikodular zaten dolaşıyordu. İptal edilen ve söylentilere konu olan cihazın bu cihaz olup olmadığı belirsiz olsa da Ross'un doğrulaması Google'ın katlanabilir cihazları için alternatif formlar keşfettiğini gösteriyor. Google'ın kapaklı tasarım konusundaki niyeti belirsiz olsa da şirketin ileride bir flip tarzı katlanabilir telefon piyasaya sürme olasılığı oldukça yüksek.

Kapaklı tasarıma sahip katlanabilir bir Pixel, Google'ın ürün yelpazesinde bir boşluğu doldurabilirdi. Pixel Fold'un 1.799 dolarlık fiyat etiketine sahip olması ve yakında piyasaya çıkması beklenen Pixel 8 serisinin 1.000 dolar civarlarında olması göz önüne alındığında, katlanabilir telefonlarda orta seviye bir seçeneğe ihtiyaç duyuluyor.

İptal edilen ikinci katlanabilir Pixel telefonu, muhtemelen hiç gün ışığına çıkmayacak. Ancak varlığının doğrulanması, Google'ın akıllı telefon tasarımında sınırları zorladığını gösteriyor.