Google'dan mobil optimizasyon projesi

Google, internet hızı yavaş olan bölgeleri hızlandırmak için düğmeye bastı!

Google mobili hızlandırıyor!

Arama devi Google, Web Light projesi ile birlikte düşük mobil internet hızına sahip ülkeler için optimize edilmiş bir arama deneyimi sunacak. Yavaş internet bağlantısına sahip bölgelerde mobil kullanıcılar için web sayfalarının daha hızlı açılmasını sağlayacak bu proje için test sürecinin devam ettiği açıklandı.

Amerika Birleşik Devletlerinde 4G ve LTE gibi yüksek hızda internet bağlantısı hızla yaygınlaşırken diğer bölgelerde durum oldukça farklı seyrediyor.

Gelişmekte olan ülkelerin geneli 2G ve 3G bağlantı alt yapısı ile hizmet veriyor. Bu nedenle Google, yavaş mobil internet hızına sahip bölgelerde, web sitelerinin yüklenme sürelerini artırmak için daha hafif bir versiyonun görüntülenmesini sağlayacak. Böylece görüntülenmek istenen sayfaya tıklandığında optimize edilmiş sayfa hızlı bir şekilde yüklenerek ekrana getirilecek.

Goolge tarafından sunulacak "lite" sayfalar, normalden dört kat daha hızlı yüklenerek bekleme süresini kısaltmayı hedefliyor. Google Web Light programı ilk olarak Endonezya'da test edilmeye başlandı ancak tam olarak performans alınamadı. Şirket şimdi de bu hizmeti Brezilya ve Hindistan'da deneyerek performans ölçümü yapacak.

Okuyucu Yorumları